Farupvej 8E

Botilbuddet Farupvej 8E er for dig, der er udviklingshæmmet, har autistlignende træk og psykiske problemstillinger, og som har brug for struktur og overskuelighed i din hverdag.

Farupvej 8E er hjem for 18 beboere med betydelig og varig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne.

 

Alle beboere er fysisk mobile. Mange har autistlignende træk og psykiske problemstillinger, og de har brug for struktur og overskuelighed i hverdagen.


Kendetegnende for beboergruppen, er at alle er over 18 år og visiteret til et døgndækkende botilbud.

 

På grund af beboernes kompleksitet har nogle af dem én-til-én bevilling.

 

Nogle af beboerne har selvskadende- og udadreagerende adfærd som en måde at udtrykke sig på. Denne adfærd arbejder vi målrettet på at afdække og tilbyde kompenserende udtryksformer til.

 

Nogle af beboerne har ikke verbalt sprog. Derfor arbejder vi med forskellige kommunikationsteknikker og støttemetoder.


Farupvej 8 E er i ét plan og består af tre huse med seks lejligheder i hver. Hver beboer har sin egen lejlighed, der er ca 50 m2 og indeholder af køkken-alrum, et soveværelse og et badeværelse. Dertil hører egen terrasse, der grænser op til en fælles have med fælles terrasse.

 

Hvert hus råder over et fælles opholdsrum med både tv-stue, et fælles køkken og plads til, at man kan spise sammen både i større og mindre grupper.

 

Vi har desuden et rum med stort spabad og fælles udendørsarealer med både sansehave, trampolin og græsarealer.


I dagtimerne har beboerne beskæftigelse i aktivitets- og samværstilbud, som også ligger i nærområdet. 

 

Den Socialpædagogiske indsats tager afsæt i KRAP og neuropædagogikken, hvor vi arbejder helhedsorienteret og målrettet omkring den enkelte beboer og dennes mål.

 

Vi arbejder med en anerkendende og reflekterende tilgang, hvor vi har fokus på den enkelte beboers ønsker og behov for at sikre den enkelte beboer en indholdsrig, aktiv og værdig tilværelse med størst mulig indflydelse på eget liv.

 

Da mange af beboerne ikke har et verbalt sprog, arbejder vi meget med forskellige kommunikationsteknikker og støttemetoder. Vi bruger kommunikationen og visualiseringen, så vi kan skabe struktur og forudsigelighed i dagligdagen enten ved brug af tegn-til-tale, strukturtavler, piktogrammer, konkreter eller Social-Stories.

 

Vi bruger også iPads som kommunikationsværktøj, hvor vi blandt andet arbejder med tap-to-talk programmer eller billeder som udgangspunkt for en dialog og nærvær.

 

Beboerne bliver løbende tilbudt at deltage i diverse arrangementer og aktiviteter. Vi deltager som udgangspunkt i interne arrangementer under Udviklingscenter Vest, såsom Ribelund Festival, Sansedag og jubilæumsfester. Derudover er der også tilbud om at komme til diskoarrangementer og sommerfester og til at deltage på den årlige Sølund festival. Fælles for alle arrangementer og aktiviteter ud af huset er, at vi altid deltager på beboernes præmisser.

 

Alle beboere kommer så vidt muligt på en årlig sommerferie, som tilpasses ud fra den enkeltes ønsker og behov.

 

De fleste beboere er tilknyttet et aktivitets- og samværstilbud, som ligger i nærområdet. Beboerne er afsted alle hverdage i tidsrummet mellem 8.30-15.30.


Vil du gerne bo på Farupvej 8E skal du først visiteres til vores tilbud.

Du kan læse mere om, hvordan du kan komme til at bo på Farupvej 8E her

 


Kontakt

Farupvej 8E
6760 Ribe
Telefon: 76 16 84 70 og tryk derefter husnummer (1-2-3-4)

Mail: ucv@esbjergkommune.dk