Aktiviteten Pile Allé 6 og Farupvej 8A

Aktiviteten Pile Allé 6 og Farupvej 8A er for dig med betydelig nedsat fysisk og psykisk funktionsevne. Dine ressourcer, handicap og problemstillinger kan variere meget.

På Aktiviteten Pile Allé 6 og Farupvej 8A har vi en lang række tilbud til forskellige målgrupper.

Vi har tilbud til dig, der har kognitive, udviklings- og tilknytningsforstyrrelser, til dig, der har brug for få stimuli og meget genkendelige rammer, og som kan lide at være udenfor i al slags vejr, til dig med Autisme, til dig, der er kommet til det sted i dit liv, hvor tingene gerne må foregå lidt mere stille og roligt, til dig med et multihandicap, eller dig, der er kørestolsbruger.

Der er i alt 76 pladser og både Aktiviteten Pile Allé 6 og Aktiviteten Farupvej 8A ligger i umiddelbar tilknytning til boliger under Udviklingscenter Vest.

I Aktiviteten Pile Allé 6 og Farupvej 8A er der fem grupper, der hver især tilbyder forskellige typer af aktiviteter. Aktiviteterne kan foregå i egen gruppe eller på tværs af grupperne.

§104-gruppen

Er for dig, der har kognitive, udviklings- og tilknytningsforstyrrelser. Vi arbejder blandt andet med at indgå i sociale sammenhænge.

Vi kan tilbyde dig en dag med mange forskellige aktiviteter som fx sang, busture og spil. Vi tilrettelægger aktiviteterne efter dine behov og færdigheder. Samtidig støtter vi op om det, du gerne vil, dine interesser og ønsker.

Med en anerkendende pædagogisk tilgang arbejder vi både én til én og i større grupper.

Vi vægter nærvær og samvær meget højt, og det er en vigtig del i vores daglige arbejde. Vi har altid et stort fokus på forudsigelighed og genkendelighed i et miljø, hvor der også altid er plads til spontanitet.

Busgruppen

Er for dig, der har brug for få stimuli og meget genkendelige rammer, og som kan lide at være udenfor i al slags vejr.

Vi er en lille gruppe, der hver dag kører ud. Vi kan tilbyde dig en hverdag, hvor der er få ting, du skal forholde dig til, og hvor der bliver stillet så få krav som muligt. Bussen bliver indrettet specielt til dig, og du vil få din faste plads.

Du bliver hentet om morgenen og vi kører dig hjem igen til middag. Sammen kører vi hver dag ud i naturen og går ture hele året rundt. Efter gåturen får vi en kop kaffe eller saftevand. Om onsdagen skiftes vi til at give kage. Vi kører ud til forskellige naturskønne steder omkring Ribe, hvor der ikke kommer biler, og hvor vi derfor hver især kan færdes frit og i vores eget tempo.

Satellitten

Vi er en gruppe for dig med autisme, psykiatrisk overbygning og adfærdsmæssige problemer.

Dagen starter med, at du bliver modtaget af den, som du skal være sammen med, og vi tilrettelægger dagen sammen. Hvis du har brug for det, bruger vi en kommunikationstavle, når vi tilrettelægger dagen, og ugen er struktureret og genkendelig for dig.

Vi tilrettelægger aktiviteterne ud fra dine interesser og behov, og vores måde at arbejde på gør, at de fleste aktiviteter foregår i små grupper eller én til én.

Satelitten er indrettet i små overskuelige rum og afskærmninger, som er tilpasset den enkelte. Vi har ikke ret mange pynteting og billeder på væggene. Tre gange om ugen kører en lille gruppe med vores bus afsted ud i naturen for at gå en tur et sted, hvor der skøn natur og ingen trafik.

Klubben

Klubben er for dig, der er kommet til et sted i livet, hvor tingene gerne må foregå stille og roligt.

Vi starter og slutter hver dag, uden undtagelse, med en kop kaffe. Dette vægter vi meget højt, da det giver mulighed for de gode snakke. Her er nærværet og den tætte kontakt i højsæde.

Hverdagen er præget af genkendelighed og tryghed. Der er plads til at tage egne initiativer, og vi har hver især mulighed for at give udtryk for, hvad der er bedst for mig.

Nærværet med tid og ro til den tætte én til én kontakt er noget, vi vægter meget højt.

Vi har lavet en ugeplan, så du har mulighed for at se, hvilke aktiviteter du kunne tænke dig at deltage i. Dette kan for eksempel være sang, musik eller se film.

Længerevarende udviklingsforløb (LVU)

Vi er en gruppe for dig med et multihandicap, der er kørestolsbruger, og som på sigt har potentiale til at komme ud i støttet beskæftigelse. Vi arbejder på at udvikle dine faglige og personlige kompetencer.

Vi prøver at tilrettelægge aktiviterne ud fra dine kompetencer og behov. Det kan for eksempel være:

- Pædagogisk massage og wellness

- Lysværksted

- Busture

- Sang og musik

- Bevægelse i festsalen

- Café (bager boller, laver sund snack m.m.)

Pile Allé 6

Aktiviteten Pile Allé 6 ligger centralt placeret i Ribe på det naturskønne Ribelund område lige ud til Ribe Å. Der er fem minutters gang til banegården og Ribe bymidte.

Aktiviteten Pile Allé 6 er et etplanshus indrettet med forskellige aktivitetsrum, grupperum og et caféområdet midt i huset. Til tilbuddet hører en stor have med flere terrasser og grillplads.

Farupvej 8A

Aktiviteten Farupvej 8A, Satellitten, ligger på Farupvej i udkanten af Ribe by og er indrettet efter borgernes særlige behov. Det betyder, at vi i indretningen har tænkt på, at den enkelte har mulighed for at vælge fællesskabet til og ikke omvendt.

Aktiviteten Farupvej 8A er et etplanshus med afskærmede rum, grupperum, køkken og fællesrum. Til tilbuddet hører en stor have med flere terrasser, bålhytte og grillplads.

Vil du gerne arbejde på Aktiviteten Pile Allé 6, skal du først visiteres til vores tilbud.

Du kan læse mere om, hvordan du kan være med på Aktiviteten Pile Allé 6 eller Aktiviteten Farupvej 8A her

Aktiviteten Pile Allé 6
Pile Allé 6