Gruppe 2

I Gruppe 2 er vi en blandet gruppe med mange funktionsniveauer. Fællesnævneren er, at du har en betydelig og varig nedsat fysisk eller psykisk funktionsevne.

 

Hos os får du hjælp til let personlig pleje, til at få mad gennem sonde og til at opfylde andre behov, som du ikke selv kan varetage.

 

Vi hjælper med at tilrettelægge dit tilbud, så det giver bedst mening for dig. 

 

Nogle arbejder på at opfylde deres basale behov, mens andre i gruppen arbejder med mindre arbejdsopgaver i det daglige med støtte fra personalet. Fælles for gruppens dagligdag er, at vi vægter det sociale samvær meget højt. 

 

Gruppens viden spænder bredt, ligesom personalets uddannelse. Gruppen indeholder lige nu både pædagoger, en SSH og en SSA.

Spillehold

Hver uge har vi et spillehold. På spilleholdet kan du med støtte fra personalet være med til at spille forskellige spil. Vi spiller tit lyd-billedlotteri, hvor vi på en cd hører lyd, som vi finder det rigtige billede til og på den måde finder ud af, hvem der har det. Vi øver os blandt andet i at vente på tur, at kunne matche lyd med genstand og billede.

 

Midtgård

Hver uge tager vi på bustur til Midtgård med en mindre gruppe borgere og to personaler. Her fokuserer vi på alt fra gangfunktion i terræn, socialtræning i at være ude af de faste rammer blandt fremmede mennesker, og hvordan du omgås dyr.

 

Køkken

Én gang i ugen har vi et hold, der går i køkkenet. Vi laver alt fra knækbrød og boller til varm mad. Det varierer, hvad vi har lyst til, og hvad der passer til årstiden. Vi har gode faciliteter i køkkenet, og arbejdsopgaverne bliver fordelt, så der er meningsfulde opgaver til alle.

 

Kreativ

Vi har et mindre hold, hvor vi arbejder med forskellige kreative elementer. Vi hjælper hinanden med at finde gode ideer til ting, der for eksempel kan pynte i vores grupperum eller i huset. Vi arbejder både med forskellige materialer og forskellige teknikker. Du vil få rig mulighed for at blive udfordret på din finmotorik og udfolde dine kreative sider.

 

Musik

Hver torsdag har vi musik. Vi spiller klaver og synger sange fra vores egen ”Åmosen-sangbog”. Vi skiftes til at vælge en sang, nogle synger med, andre spiller instrumenter til eller nyder blot stemningen. På vores musikhold træner vi også sociale kompetencer. Hvis du starter i vores gruppe, vil det være en af de aktiviteter, du kommer til at deltage i, da hele gruppen er samlet denne formiddag.

 

"Gulv"

Et par gange i ugen har vi også et hold, vi kalder ”gulv”. Det er et tilbud til dem i gruppen, der fungerer på det kognitive laveste niveau. Vi er på en god madras på gulvet, og her træner vi vores sanser og motorik på forskellig vis. Vi fokuserer også på socialt samvær mellem dig og personalet.

 

I denne gruppe har vi loftlift.


Gymnastik

Vi har vores eget gymnastikhold i gruppen. En gang i ugen kan du være med på holdet, hvis du har lyst. Øvelserne er meget forskellige og foregår primært siddende. Vi spiller for eksempel bowling med mælkekartoner og ærteposer og leger forskellige lege med balance og fysik.

 

Gå-tur

I løbet af ugen har vi mange forskellige gåture – nogle er lange, andre korte. Vi bruger vores nærmiljø og har mange gode ruter, hvor du kan blive udfordret på netop det niveau, du har brug for eller bare nyde at være udenfor. Vi træner blandt andet gang på forskelligt underlag og får stimuleret vores sanser.

 

Sofacykel

Åmosen har deres egen sofacykel, som Gruppe 2 bruger et par gange i ugen. Du kan få mulighed for at få vind i håret eller mærke det skiftende vejr, mens du cykler af sted med et personale ved siden af.

 

Individuelle opgaver

Vi tilbyder forskellige individuelle opgaver både i vores egen gruppe og rundt i husets andre grupper. Vi tilrettelægger ogaverne, så de matcher dine interesser og udfordrer dig.

 

Snoezel

Vi er så heldige at have et Snoezelrum til rådighed, som vi har indrettet med madrasser, en vandseng med varme og lyd, flotte lys i forskellige arter og musik til hver en smag. Du vil få mulighed for at bruge rummet, som både kan bidrage til afslapning, velvære og glæde.

 

Festlige begivenheder

I gruppen gør vi meget ud af at fejre forskellige festlige begivenheder, fordi det skaber glæde og bidrager til nogle sjove oplevelser. Vi vil gerne fejre din fødselsdag, hvis du har lyst til det. I huset har vi både sommerfest, julefrokost, diskofester og meget andet.